کپک سفید گردو ، یکی از عارضه شایع قارچی درخت گردو است که تظاهرات آن ابتدا به صورت لکه های زرد رنگ در سطح فوقانی برگ ظاهر و سپس به رنگ قهوه ای تغییر می یابند.
در این عارضه ابتدا لکه های زرد رنگ در سطح فوقانی برگ ظاهر می شوند و سپس به رنگ قهوه ای تغییر می یابند.در سطح تحتانی برگ پوشش سفید تا خاکستری رنگ قارچ تشکیل می شود. زمستان گذرانی قارچ در برگهای پای درختان می باشد.
علائم اولیه در این عارضه شامل ظهور لکه های رنگ پریده و زرد با اشکال هندسی مختلف در سطح برگ ها و عمدتا در امتداد رگبرگ ها می باشد. در سطح زیرین برگ ها نیز پوشش قارچی سفید رنگ تا خاکستری تشکیل می شود.
با گذشت زمان لکه ها توسعه یافته و بهم پیوسته و سطح وسیعی را دربر می گیرند.
این لکه ها قهوه ای و بافت درگیر مرده و در بعضی مواقع بدشکلی و پیچیدگی برگ ها کاملا مشهود است . در نهایت برگ های آلوده مرده و زودتر از موعد می ریرند.
عامل این عارضه ، قارچ Microstroma juglandis می باشد. این قارچ در برگ های ریخته شده پای درختان زمستان گذرانی و بقا دارد. با شروع فصل بهار، اسپورهای عامل بیماری انتشار یافته و آلودگیهای جدیدی را ایجاد میکنند. عامل این بیماری در شرایط مرطوب و خنک توسعه یافته و سبب شیوع بیماری می گردد.
تاکنون عامل بیولوژیکی برای کنترل این بیماری ارائه نشده است.
کنترل تلفیقی با رویکرد پیشگیرانه به همراه کنترل بیولوژیک (در صورت وجود) را همیشه در نظر داشته باشید. این بیماری از نظر اقتصادی حائز اهمیت نبوده، لذا مبارزه شیمیایی توصیه نمیگردد.
در آلودگی های شدید دوبار سمپاشی با قارچکش سیتمیک ویستین پــودر و تابل ۰/۰۵ (به نسبت ۳ در هزار) در خرداد ماه به فاصله ۱۵ روز کفایت می کند.
محصولات مرتبط
محصولات مرتبط موجود نیست
مطالب مرتبط